hva er
data lake?

 

Har du, som mange andre bedrifter, utfordringer med å få oversikt over dataene dine, og har du et ønske om å kunne samle alle data på ett sted slik at du raskt kan bruke dem? Da er Microsofts Azure Data Lake noe for deg. Azure Data Lake samler alle data, uansett form og størrelse, og behandler og analyserer dem på tvers av plattformer og språk.

Fordelen ved Data Lake er at du ikke trenger å ha en klart definert datamodell på forhånd. Dataene kan legges i innsjøen i det formatet de er i, og de kan hentes av avdelinger i hele bedriften.

Rask oversikt over store mengder ulike data og enkel tilgang til flere analyser er essensen i Data Lake. Men Data Lake består av to deler, hvor Data Lake Store oppbevarer dataene, og Data Lake Analytics analyserer dem.

data lake store
er en innsjø med uendelig plass

Data Lake Store kan oppbevare alle dine ustrukturerte, delvis ustrukturerte og strukturerte data. Med andre ord kan Data Lake Store oppbevare alle typer data, slik at du får størst mulig verdi fra dine innsamlede data.

I tillegg til Data Lake Analytics gir Data Lake Store deg muligheten til å integrere andre analyseverktøy, for eksempel machine learning, data warehouse, R og Power BI.

fordelene med
data lake

  • Oppbevaring av alle typer data
  • Gjør det mulig å bruke velkjente analyseverktøy
  • Behandler data lynraskt
  • En økonomisk god løsning som er skreddersydd for dine behov

 

Her ser du eksempler på når du med fordel kan bruke data lake. Hvis du: 

  • skal analysere Big Data som du ikke vil legge inn i ditt data warehouse 
  • benytte machine learning og derfor trenger data fra flere kilder
  • skal stage dataene dine før de skal brukes av andre i Azure

data lake kontra
data warehouse


Lurer du på om Data Lake og Data Warehouse er det samme? Her er svaret: Det er det ikke.

Mange har en tendens til å sammenligne de to plattformene siden begge brukes til å samle data. Forskjellen er at dataene i et Data Warehouse er valgt ut på bakgrunn av en veloverveid datamodell, mens dataene i Data Lake inneholder alle data fra hele bedriften. Derfor gir Data Lake deg muligheten til å gjennomføre analyser som du ikke kan gjennomføre i et Data Warehouse.

data lake analytics
analyserer raskt

Siden alle data er samlet i Data Lake Store, kan du bruke Data Lake Analytics for å meget raskt få oversikt over dataene dine. Det gjør at du kan ta raskere beslutninger og på den måten raskt skape verdi.

Prisen for analysen bestemmer du selv, siden du kun betaler for den tiden du bruker. Det gjør Data Lake Analytics til en økonomisk løsning, siden prisen er basert på deg og dine behov.

skal vi møtes
hos deg eller hos oss?

 

Hvis du tenker at det er på tide med et møte, er du mer enn velkommen til å reservere et møte mot oss. Du sender oss bare en melding, så ringer vi deg så raskt som mulig for å finne et godt tidspunkt.

 

Privacy
Vi elsker cookies og data i Inspari. Nå som du landet på denne siden, skal du vite at vi sender en virtuell Oreo i din retning. Vi bruker den for analyse og tilpassing av innhold
Ja / Nei / Læs mere