datavarehus i
den moderne
BI-plattform

Alt for mange møter starter med at deltakerne først skal avgjøre hvem som sitter med de mest oppdaterte og dermed - kanskje - mest korrekte tallene. En samlet BI-plattform utgjør en forskjell for alle medarbeidere hver dag fordi alle analyser fra HR og produksjon til finans er basert på data fra samme plattform. Virksomheten vil derfor oppleve én felles sannhet.

 

På et helt grunnleggende plan gir troverdige tall færre diskusjoner, mer tid til analyse, og de rette beslutningene blir tatt på bakgrunn av kunnskap, ikke synsing.

fordelene ved
en felles BI-plattform

‘Vår BI-løsning fungerer godt uten et datavarehus’ – og for noen organisasjoner kan det stemme, men forskjellene mellom en BI-løsning med og uten datalager kan være mange og store.

 • Automatiserte forretningsregler gir troverdige tall.
 • Troverdige tall gir færre diskusjoner og mer tid til analyse.
 • Én sannhet gir både et større overblikk og tilgang til alle detaljer.
 • Overblikk på tvers av alle kilder åpner opp for årsakssammenhenger.
 • Lynrask rapportering. Ganske enkelt.

hent gratis guide
slik kan du forberede deg på fremtidens BI

Hent guiden og få:

 • De fem viktigste rådene når du vil ta business intelligence til neste nivå
 • Use cases & inspirasjon
 • Den nye teknologien: Dette betyr begrepene

vedlikehold
master data

Et datalager blir like sterkt som fundamentet det bygger på. Vi har mange års erfaring med å bygge datalager og med å trekke ut data på tvers av datakilder.

Det er kunnskap og erfaring du kan dra nytte av i Inspari ETL verktøyene - et rammeverk som sikrer de sterkeste data og forretningsprosesser på tvers av alle kildesystemer.
Inspari ETL verktøyene er beregnet for superbrukere med behov for å håndtere f.eks. hoveddata og forretningsprosesser basert på ETL-prinsippene: extract. transform. load.

Via anbefalt fremgangsmåte for designmønstre trekker vi ut data fra forskjellige kildesystemer, gjør disse dataene om til kunnskap som vi legger inn i et datalager. Nå ligger alle data klare til å bli omgjort til verdier på tvers av organisasjonen.

 

 

 

 

Det får du med Inspari ETL Toolkit: 

 • kvalitetssikret business intelligence basert på anbefalt fremgangsmåte for ETL
 • effektiv utvikling med utgangspunkt i gjennomtestede maler
 • smidig overføring mellom utviklere gjennom ensartede komponenter
 • effektiv og profesjonell støtte gjennom stabile, ensartede løsninger
 • mulighet til å skalere BI-løsningen i takt med organisasjonen

BI-konsulenter med
engasjement
for din virksomhet

Våre datakonsulenter brenner for å skape et fundament som omfatter hele virksomheten og gjør dere (enda mer) datadrevne. Forutsetningen er et sterkt samarbeid basert på en felles forståelse av verden, tillit og respekt. 

Hos noen av våre kunder er vi utførende konsulenter på eksisterende løsninger og en naturlig medspiller på nye prosjekter, mens vi for andre kunder fungerer som sparringpartner og uavhengig rådgiver på eksisterende løsninger. Alt sammen med utgangspunkt i det sterke, langvarige samarbeidet.

 • Identifisere forretningsprosesser og dataflyt på tvers av organisasjonen
 • Bygge opp et datalager med utgangspunkt i et sterkt, gjennomtestet rammeverk
 • Sikre forretningsverdi hele veien gjennom et prosjekt

Du er også velkommen til å bestille et uforpliktende møte med oss, der vi sammen kan snakke om deres datadrevne potensiale. 

 

 

konsepter
for data warehouse

Kjenner du til de viktigste konseptene for data warehouse?

1) Krav til data warehouse: Hos Inspari ser vi at de beste prosessene for utvikling av data warehouse starter med en kartlegging av virksomhetens begreper og behov. Begrepsmodellering er en teknikk som brukes i forbindelse med workshops. Fordelen er at vi kan samle interessenter fra forskjellige avdelinger og skape en felles ramme med utgangspunkt i virksomheten. Det skaper et godt fundament for det mer tekniske arbeidet som følger.

2) Plattform for data warehouse: Det er viktig å ha den riktige plattformen og de nødvendige tjenestene. Hos Inspari er vi spesialister på Microsoft SQL Server, en plattform med en rekke tjenester, som du kan velge etter behov. Med plattformens rapporteringsverktøy for data warehouse kan du for eksempel designe, tilpasse og levere faste rapporter med informasjon fra forskjellige datakilder. Alt fra papirbaserte rapporter, interaktive rapporter og nettbaserte rapporter, til tilknyttede rapporter eller ad hoc-rapporter. Les mer om integrering, master data og analysetjenester.

programvare
for data warehouse

Hvilke krav har dere til programvaren? Det kan hende dere trenger en skreddersydd data warehousedesign, og dere har sannsynligvis behov for å integrere data warehouseet med et frontend-verktøy. Microsoft SQL Server er Microsofts business intelligence- og data warehouseplattform, og den brukes av mange bedrifter og systemer til å håndtere forskjellige typer databaser. Plattformen kan hjelpe dere med å få større innsikt i, og raskere resultater fra dataene deres. Sagt på en annen måte: Dere kommer raskt fra data warehouse til analyse, og fra analyse til visualisering, i deres foretrukne BI frontend-verktøy, der magien skjer. Les også om Microsoft Azure – en skybasert plattform for databehandling.

data warehouse
arkitektur

Hos Inspari har vi data warehousespesialister i verdensklasse, som har erfaring med å bygge opp både mindre og svært store data warehouse. Vi kan hjelpe dere med både generell bruk og optimalisering av Microsoft SQL Server, og samtidig er vi spesialister på å designe og implementere data warehouse kuber (Cubes) til forskjellige formål. Ta kontakt og få mer informasjon om utvikling og administrasjon av data warehouse.

vil I gå
fra a til BI?

Bruk data på en smart måte
...for å ta bedre beslutninger i virksomheten. Med det riktige BI-verktøyet kan dere gå på oppdagelsesferd i stordataene for å finne mønstre og sammenhenger. Dere kan få innsikt i hva det er som betyr noe for virksomheten, uansett om det er å finne riktige kunder til riktige varer, forutse oppsigelse av abonnement eller å optimalisere produksjonslinjen.

Les mer: Business intelligence (BI)

Hold kompetansen i toppform
Bli inspirert av de nye mulighetene, og få praktisk trening og gode råd fra Insparis spesialister. Uansett om du arbeider med visualisering av data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klare til å gjøre deg enda flinkere ved hjelp av de forskjellige kursene våre.

Les mer: Kurs og arrangementer

Privacy
Vi elsker cookies og data i Inspari. Nå som du landet på denne siden, skal du vite at vi sender en virtuell Oreo i din retning. Vi bruker den for analyse og tilpassing av innhold
Ja / Nei / Læs mere