hva er IoT?
(internet of things) 

Internet of Things (IoT) er betegnelsen på et system av ting som er knyttet sammen via datanettverk og derfor kan overføre data. Litt enklere forklart er det slik at stadig flere produkter og enheter leveres med en innebygd internett-tilkobling. Det er internett i alt, og alle produkter er koblet til internett og kan sende data. Det kan være dataenheter, mekaniske og digitale maskiner og gjenstander, men også mennesker og dyr.

Men én ting er det tekniske, noe annet er å forvandle IoT til reell verdi for bedriften. Når mulighetene er uendelige, kan begrensningens kunst være vanskelig. Her finner du inspirasjon til hvordan andre har gjennomført IoT-prosjekter for både å skape verdi for bedriften og sikre en positiv bunnlinje. Du finner også inspirasjon til hvordan du kan komme i gang.

slik skaper du verdi 
med IoT 

 

Du finner IoT overalt – fra en innoperert hjertemonitor som løpende sender informasjon om personens hjerterytme til sykehuset, en vindmøllesensor som samler inn data om møllens driftsstatus og som energiselskapet kan bruke til videre analyser, eller en sensor på en vannmåler som sender data om forbruk slik at man for eksempel raskt kan oppdage avvik.

Med IoT gjøres datainnsamlingen automatisk og uten innblandingen fra mennesker slik at du kan samle inn data i en hittil usett grad. Når du bruker data fra IoT-enhetene dine i de riktige analyseverktøyene, kan du raskt ta beslutninger basert på fakta og skape enda mer komplekse analyser av det du måler på.

hent gratis guide
slik kan du forberede deg på fremtidens BI

Hent guiden og få:

  • De fem viktigste rådene når du vil ta business intelligence til neste nivå
  • Use cases & inspirasjon
  • Den nye teknologien: Dette betyr begrepene

fordeler ved
internet
of things


En av de mange spennende mulighetene med IoT er at du raskt kan komme i gang. Test ut hypotesene dine med en POC (en mindre versjon av den endelige løsningen), og gjør endringer til du har en ferdig løsning som kan skaleres opp i full størrelse.

  • Lavere oppstartskostnader – både for enheter og POC
  • Raske resultater
  • Høy skalerbarhet
  • Sanntid gir raske tiltak
  • Mange muligheter i Microsoft Azure-baseret IoT

iot & de små marginene
hos werosys


For konverteringsbedriften Werosys utgjør de små marginene en stor forskjell på bunnlinjen. Bedriften produserer intelligente maskiner til etikettutskrift, noe som både krever presisjon og optimalisering av ressurser. Derfor har bedriften investert i en IoT-løsning med en solid business intelligence-løsning på toppen, slik at data konstant kan være en brekkstang i produksjonen.

slik sparer affaldvarme
aarhus penge med IoT

Da AffaldVarme Aarhus i 2013 begynte på reisen for å skape en mer fleksibel plattform for dataene sine, falt valget på skybaserte Microsoft Azure. Det banet veien for å kunne bruke IoT i mye større grad og dermed spare store summer, blant annet fordi IoT-enheter er rimelige, skalerbare og mer smidige i forbindelse med utvikling og dataanalyse.

skal vi møtes
hos deg eller hos oss?

 

Hvis du tenker at det er på tide med et møte, er du mer enn velkommen til å reservere et møte mot oss. Du sender oss bare en melding, så ringer vi deg så raskt som mulig for å finne et godt tidspunkt.

 

Privacy
Vi elsker cookies og data i Inspari. Nå som du landet på denne siden, skal du vite at vi sender en virtuell Oreo i din retning. Vi bruker den for analyse og tilpassing av innhold
Ja / Nei / Læs mere