skap verdi med
selvbetjent BI
og dataanalyse

 

En datadrevet organisasjon bruker et moderne selvbetjent business intelligence-verktøy for å visualisere data på en lett forståelig måte, slik at budskapet kommer tydelig frem for mottakeren. Med selvbetjent BI får brukerne intuitive dashboard, slik at de selv kan dykke ned i data og finne svar på spørsmål i stedet for å be om en ny rapport og kanskje vente flere dager for å komme videre med oppgaven sin. Sist, men ikke minst, gir de riktige BI-verktøy brukerne mulighet til å foreta komplekse analyser uten koding.

Derfor er det viktig å finne det BI-verktøyet som passer organisasjonens brukere og behov. Det valget anbefaler vi at du tar sammen med en erfaren samarbeidspartner, slik at du er sikker på at dine datadrevne ambisjoner innfris, og at du får maksimalt ut av investeringen din.

før du velger
BI-verktøy  

Et moderne business intelligence-verktøy gjør business intelligence og data operasjonelt fordi nøkkeltall og forretningsmål blir synlige for mottakerne i hverdagen. En datadrevet organisasjon jobber med datavisualisering som disiplin, og tilpasser dashboard-innhold til for eksempel salgsavdelingen, produksjonen eller ledelsen, slik at hvert enkelt dashbord støtter virksomhetens mål. Samtidig får organisasjonens analytikere muligheten til å arbeide med avanserte analyser uten å bruke mye tid på klargjøring av data og formler i Excel som i verste fall forhindrer analysearbeidet. For å gjøre det riktige valget må du derfor forstå og kartlegge forretningsmessige utfordringer samt nåværende og fremtidige behov som BI-verktøyet skal bidra til å løse.

Vi anbefaler at du alltid undersøker minst to BI-verktøy, slik at du kan foreta et mest mulig informert valg - og vi står alltid parat til å gi profesjonell rådgivning, så du kan være sikker på å velge riktig.

 

hent gratis e-book
få tips og tricks
fra 3 ægte data-helte

 

Hent vores gratis e-bookt, og bliv klogere:

 • Sådan får du buy-in fra ledelsen
 • Tilrettelæg en effektiv proces
 • Skab forankring og værdi

 

tableau dashboard

datavisualisering
med de beste
BI-verktøy

Vi samarbejder med de tre markedsledende programvare-leverandørene i verden. Derfor kan vi fritt gi råd. Prosessen rundt valg av BI front-end-verktøy kan foretas i forbindelse med et nytt BI-prosjekt, men vi opplever ofte også et behov ved eksisterende BI-løsninger. Det kan være løsninger som, ikke har kommet godt nok i bruk i organisasjonen, og i organisasjoner som nå har behov for et mer brukervennlig verktøy.

Herunder finder du de business intelligence- og data analytics-værktøyene, som både vi og Gartner Group anbefaler til den datadrevne organisasjon. 

få hjelp til 
evaluering 
av front-end

 

Å velge riktig front-end til et Business Intelligence-prosjekt handler om grundige forberedelser. Gjennom en strukturert prosess veileder vi kundene og sørger for at investeringene deres passer med eksisterende og antatte fremtidige behov.

Til dette formålet har vi utviklet Inspari Front-End Evaluering, slik at vi kan finne nøyaktig det BI-verktøyet som passer for organisasjonen. Når vi har anbefalt et bestemt verktøy, foretar vi en dyptgående evaluering der vi tester produktet på riktige data. Vi foretar løpende evaluering og rangering av BI-verktøy og deres funksjoner fra følgende hovedkategorier:

 • Dashboard
 • Analysemuligheter
 • Ikke-funksjonelle krav
 • Kundespesifikke krav
 • Utvikling av uttrekk og datamodeller
 • BI-infrastruktur
 • OLAP
 • Rapportering
 • Ad Hoc-forespørsel


delta på kurs, workshop & events og bli klok på mer


Vi elsker å dele vår kunnskap både i form av kurs og workshops innenfor business intelligence, og også via events.

Delta på:

 • Tableau workshop

 • Kurs i datavisualisering

 • Events om business intelligence

Finner du ikke det du søker, ta kontakt med oss. Sammen finner vi den rette løsningen til deg og dine kollegaer.

Tableau er et self service verktøy som gir innsikt i virksomhetens data. Gjennom et enkelt og intuitivt grensesnitt får du opplevelsen av at du har nærkontakt med dataene, og ved hjelp av datavisualisering kan du effektivt kommunisere data ut til både interne og eksterne interessenter.

Microsoft Power BI er en del av Microsofts cloud-teknologi i Office 365. Microsoft Power BI er for deg som ønsker et kraftig selvbetjent verktøy til å lage intuitive dashboards og visualiseringer, slik at du kan presentere dataene dine på en måte alle kan forstå. Med verktøyet kan du raskt og enkelt identifisere muligheter og risikoer og bidra til økt vekst i virksomheten.

QlikView er et markedsledende BI-verktøy som gir deg lynrask tilgang til dataene dine. Ut med statiske rapporter og inn med oversiktlige dashboards og analyser, samarbeid på tvers av virksomheten, og mulighet til å selv enkelt velge ut og analysere data.

Qlik Sense er et kraftig selvbetjeningsverktøy for deg som har behov for å selvstendig analysere data og skape lettforståelige visualiseringer – og ikke minst har et behov for å lett kunne dele resultatene med kollegene dine.

Alteryx er et ETL-verktøy for datajonglører og analytikere med behov for å analysere ustrukturerte data. Hopp over den manuelle prosessen med å klargjøre data, og la Alteryx gjøre jobben. Jo raskere dataene dine er klare, jo raskere kan du komme i gang med å skape forretningsverdi!

Privacy
Vi elsker cookies og data i Inspari. Nå som du landet på denne siden, skal du vite at vi sender en virtuell Oreo i din retning. Vi bruker den for analyse og tilpassing av innhold
Ja / Nei / Læs mere