syddansk erhvervsskole
bruker data til å forebygge frafall

 

Med mål om å øke gjennomføringsprosenten blant elevene har Syddansk Erhvervsskole skapt en datadrevet kultur hvor de bruker de store datamengdene som skolen samler inn hver eneste dag, til å si noe om hvor mange elever som sannsynligvis kommer til å falle fra – og hvem risikoen er størst for. I tillegg får de innblikk i hva de må gjøre for å forebygge frafallet, for eksempel hvilke tiltak de må iverksette for enkelteleven, hvilke tiltak som skal iverksettes på overordnet nivå og når tiltakene skal iverksettes.

Som et ledd i dette arbeidet bruker Syddansk Erhvervsskole maskinlæring og såkalte churn-analyser, som viser hvilke elever som det er overhengende fare for kommer til å slutte på skolen – og hva Syddansk Erhvervsskole kan gjøre for å forhindre det.

utfordringer for
yrkesfaglige skoler

Med økt fokus på frafallsprosenten og et krav fra regjeringen om å få flere elever til å gjennomføre yrkesfaglig utdanning, har Syddansk Erhvervsskole gått aktivt inn i kampen for å øke gjennomføringsprosenten. Men det er en vanskelig kamp hvis man ikke har innsikt i elevene. Hvis man har det, kan man gjøre mye for å redusere frafallsprosenten.

den datadrevne
yrkesskolen

 

Hvem er risikoen størst hos?
Syddansk Erhvervsskole har 5100 elever, og de har samlet inn data om hver enkelt elev – og om mange andre elever fra tidligere kull. Tidligere fikk de først informasjon om elever som falt fra når de allerede hadde falt fra, men ved hjelp av den store datamengden kan de forutse nye elever som står i overhengende fare for å falle fra, slik at de kan gå aktivt inn og iverksette tiltak.

 

Nye tiltak sikrer at utdanningen blir gjennomført
Ved hjelp av maskinlæring og churn-analyser kan Syddansk Erhvervsskole nå identifisere og være proaktive overfor studenter som er i høyrisikogruppen for å hoppe av utdanningen. De kan være oppmerksomme på hver enkelt elev i form av fravær og personens handlinger, men de kan også iverksette nye tiltak som hjelper studentene med å gjennomføre utdanningen.

 


«Vi ønsker å skape de beste rammene for å sikre at elevene blir hos oss – og at de blir de flinkeste i Danmark. Gjennom å binde mennesker og teknologi sammen får vi det beste fra begge verdener. Med våre frafallsanalyser får kontaktlærerne våre et faktabasert verktøy til å skape dialog med den enkelte elev. Samtidig kan vi sørge for å videreføre nettopp de aktivitetene som gjør en forskjell for elevene i deres hverdag.»

Anja Domaiski, ledelsesassistent, Syddansk Erhvervsskole

machine learning
i syddansk erhvervsskole
rent teknisk

Løsningen til Syddansk Erhvervsskole inkluderer en tilleggsmodul til deres eksisterende data warehouse i form av en motor for maskinlæring. Den kjører og gjennomfører en rekke prediktive analyser, og resultatene blir sendt tilbake til deres data warehouse. Resultatene inkluderer en rekke beskrivende variabler med forskjellig viktighet, samt en samlet modell som kan brukes til å forutse frafall hos hver enkelt elev. I tillegg blir resultatene vist i et dashboard hvor dataene presenteres visuelt og på en lett forståelig måte, slik at kontaktlærere som ellers ikke er vant til å arbeide med data, kan forstå dem – og ta grep. Ved hjelp av denne løsningen kan Syddansk Erhvervsskole både identifisere hvilke elever som er i risikosonen for å hoppe av utdanningen, og samtidig forklare hvorfor sannsynligheten er så stor.

  • Dataintegrasjon
  • Data warehouse
  • Machine learning
  • Qlik Sense dashboard

skal vi møtes
hos deg eller hos oss?

 

Hvis du tenker at det er på tide med et møte, er du mer enn velkommen til å reservere et møte mot oss. Du sender oss bare en melding, så ringer vi deg så raskt som mulig for å finne et godt tidspunkt.

 

vil I gå
fra a til BI?

Bruk data på en smart måte
...for å ta bedre beslutninger i virksomheten. Med det riktige BI-verktøyet kan dere gå på oppdagelsesferd i stordataene for å finne mønstre og sammenhenger. Dere kan få innsikt i hva det er som betyr noe for virksomheten, uansett om det er å finne riktige kunder til riktige varer, forutse oppsigelse av abonnement eller å optimalisere produksjonslinjen.

Les mer: Business intelligence (BI)

Hold kompetansen i toppform
Bli inspirert av de nye mulighetene, og få praktisk trening og gode råd fra Insparis spesialister. Uansett om du arbeider med visualisering av data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klare til å gjøre deg enda flinkere ved hjelp av de forskjellige kursene våre.

Les mer: Kurs og arrangementer

Privacy
Vi elsker cookies og data i Inspari. Nå som du landet på denne siden, skal du vite at vi sender en virtuell Oreo i din retning. Vi bruker den for analyse og tilpassing av innhold
Ja / Nei / Læs mere