ziton forutser
fremtiden
for havvindmøller
i nordsjøen

 

Rederiet Ziton vedlikeholder havvindmølleparker med en flåte av spesialkonstruerte skip En av de viktigste oppgavene er å bytte komponenter som blant annet girkasse, generatorer og vindmølleblad, og det krever et større oppsett når det skal gjøres ute på åpent hav.

Ziton har en visjon om å gi kunden best mulig service, og med en kombinasjon av flere års erfaring ute på vannet og maskinlæring får de et bedre utgangspunkt, siden det gir dem en unik mulighet til å gi kunden god oversikt over vedlikeholdsbehovet og til å identifisere eventuelle feilrater.

machine
learning

hos ziton 

 

Forutse fremtidige oppgaver
AI og maskinlæring gjør at Ziton kan forutse fremtidige oppgaver. Ziton har et tydelig fokus på å være konkurransedyktige, og de holder alltid et øye med bemanning, drivstofforbruk og omkostninger i form av havneanløp. Ved hjelp av maskinlæring og forutsigbart vedlikehold har Ziton som mål å kunne bruke både materielle og menneskelige ressurser på en optimal måte.

Optimal ressursbruk
Nå samler Ziton dataene sine på samme sted, og på bakgrunn av dataene hjelper maskinlæring dem med å se fremtidige trender. De kan nå tilpasse ressursene sine etter behov og være i forkant med investering i spesialtilpassede skip, noe som gjør det enklere for dem å imøtekomme kravene som kommer med de fremtidige vindmølletypene.

 

innsikt i data 
sikrer 
handlekraft

 

Bransjen som Ziton opererer i, kjennetegnes av svært store investeringer i anlegg. Disse skal forrentes i mange år, og derfor er det veldig viktig for den fremtidige inntjeningen at man kan forutse det fremtidige forretningspotensialet. I tillegg kan forutsigelser gi Ziton grunnlaget til å ta grep, siden de nå handler basert på innsamlede data og historikk, noe som reduserer usikkerheten.

 


«Virksomheten vår er helt avhengig av feilrater på havvindmøllene i Nordsjøen. Vi gjennomfører svært store investeringer på bakgrunn av våre forventninger til fremtiden.
Tidligere var de basert på magefølelsen, men nå bruker vi algoritmer til å forutse feilratene for fremtidens havvindmøller.»   

Jens Michael Haurum, CFO, Ziton A/S

machine learning
hos ziton
fra et teknisk ståsted 

Zitons utbytte av prosjektet skyldes spesielt en kombinasjon av den nyeste teknologien og bedriftens bransjeerfaring. Løsningen er basert på Microsofts plattform Azure Machine Learning.

Dataene som brukes, kommer fra en rekke interne og eksterne kilder. Disse kombineres for å sikre optimale forutsigelser. Her er det snakk om én samlet plattform, hvor maskinlæring er en integrert del. Hele flyten kjører automatisk og er en integrert del av deres data warehouse. Med andre ord kjører alt automatisk, og Ziton kan raskt og enkelt hente ut korrekte opplysninger, forutse trender og iverksette tiltak.

skal vi møtes
hos deg eller hos oss?

 

Hvis du tenker at det er på tide med et møte, er du mer enn velkommen til å reservere et møte mot oss. Du sender oss bare en melding, så ringer vi deg så raskt som mulig for å finne et godt tidspunkt.

 

vil I gå
fra a til BI?

Bruk data på en smart måte
...for å ta bedre beslutninger i virksomheten. Med det riktige BI-verktøyet kan dere gå på oppdagelsesferd i stordataene for å finne mønstre og sammenhenger. Dere kan få innsikt i hva det er som betyr noe for virksomheten, uansett om det er å finne riktige kunder til riktige varer, forutse oppsigelse av abonnement eller å optimalisere produksjonslinjen.

Les mer: Business intelligence (BI)

Hold kompetansen i toppform
Bli inspirert av de nye mulighetene, og få praktisk trening og gode råd fra Insparis spesialister. Uansett om du arbeider med visualisering av data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klare til å gjøre deg enda flinkere ved hjelp av de forskjellige kursene våre.

Les mer: Kurs og arrangementer

Privacy
Vi elsker cookies og data i Inspari. Nå som du landet på denne siden, skal du vite at vi sender en virtuell Oreo i din retning. Vi bruker den for analyse og tilpassing av innhold
Ja / Nei / Læs mere